Голямото ски спускане в носии – 3 март 2022.

Ще се състои на Трети март на връх Снежанка в Пампорово, в подножието на кулата.

Програма и няколко думи от организаторите:

До 11:20 ч. – събираме се на върха за снимки и песни, да се запознаем, да разпънем голямото знаме и да преговорим някои правила за безопасност. За целта от 10:30 часа до 11:20 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнем опашките на лифт „Студенец“, добре е да ползваме и другите съоръжения за качване – от станции „Стойките“ и „Малина“.
11:30 ч. – започваме спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на Студенец. Носим се бавно и славно като родопска песен, внимаваме, спазваме дистанция и пазим всички участници в шествието. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни наши спътници по време на спускането.
До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 ще прозвучи българския химн. След като мирно и с почит го изслушаме, ще се насладим на живо изпълнение с прекрасния звук на родопски гайди.

Макар че планината е източник на здраве и вероятно най-безопасното място от епидемиологична гледна точка, молим все пак всички участници да пазят сеебе си и другите като уважават личното пространство, спазват дистанция, така че всички да се чувстват сигурни и да празнуват спокойно. Молим също, ако някой не се чувства добре или има грипоподобни симптоми, да не рискува да зарази останалите. Солидарността и уважението към другия е това, което прави един народ сплотен!

Източник: https://www.facebook.com/events/4737148013047199/