Разположена в Родопите, пещера “Дяволското гърло” е едно от най-впечатляващите природни явления в България. Тя е известна със своите красиви подземни формации, като сталактити и сталагмити, а също и с голямата си дължина – над 13 километра.

Ако сте в Пампорово и искате да посетите “Дяволското гърло”, може да го направите с автомобил или с организирана екскурзия. От Пампорово до пещерата има около 45 километра, които можете да изминете за около час с кола. Маршрутът ви преминава през град Чепеларе, след което трябва да завиете наляво, следвайки пътните знаци към пещерата.

Когато стигнете до “Дяволското гърло”, може да се насладите на красотата ѝ. Пещерата е добре поддържана и организирана, за да осигури на посетителите безопасно изследване. В нея има две туристически маршрута – единият е по-кратък и отнема около час, а другият е по-дълъг и включва подземна река и красиви залези.

Всички, които обичат приключенията, биха оценили тази дестинация. Пещерата е едно невероятно приключение, което може да се запомни за цял живот. Ако имате възможност да посетите “Дяволското гърло”, няма да съжалявате.