Широка Лъка е един от най-красивите и запазени български градове, който се намира в Родопите. Той е известен със своята традиционна архитектура, красивите му къщи, уличките с множество цветя и уютните местни кръчми, където може да опитате местни ястия и напитки.

От Пампорово до Широка Лъка пътят е около 15 километра, които можете да изминете за около 20 минути с кола. Има и алтернативен маршрут, който преминава през град Смолян, но е по-дълъг около 30км.

Когато стигнете в града, ще бъдете очаровани от красивата му атмосфера. Можете да разходите известните му улички, да посетите музея на града или да се насладите на гледката от горната част на града. Там ще можете да видите панорамата на Родопите и красивата природа около Широка Лъка.

В Широка Лъка има множество места, където можете да опитате местни ястия и напитки. Някои от тях са традиционната механа “Градината”, където можете да опитате местни ястия, като капама и пататник, или кръчмата “Старата къща”, където можете да се насладите на различни местни напитки.

Широка Лъка е един чудесен избор за еднодневна екскурзия, където можете да се насладите на красивата природа на Родопите и да посетите един от най-красивите и запазени български градове.